Raugintų kopūstų edukacija

  • Paskelbta: 2024-12-20
  • Kategorija: Renginiai

Rauginti kopūstai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas supažindinti vaikus su sveika mityba bei kulinarijos tradicijomis. Mažeikių lopšelio-darželio „Žilvitis“ „Sveikatukų“ grupės mokytojos Lina Kozienė ir Rasutė Kauneckienė įstaigos „Smaližių virtuvėlėje“ vedė edukaciją apie raugintus kopūstus. Vaikai sužinojo kokie yra rauginti kopūstai ir patys dalyvavo jų gaminimo procese. Kopūstų raugimas yra rimtas ir atsakingas darbas. Vaikai, padedami mokytojų, tarkavo morkas, pjaustė kopūstus, dėjo druską ir kmynus. Draugiškai maišė ir mušė kopūstus specialiu įrankiu, kol atsirado sulčių. Mokytojos vaikams paaiškino, kad raugimo procesas trunka keletą savaičių, ir per tą laiką kopūstai tampa rūgštūs ir skanūs. Mokytoja Rasutė Kauneckienė kalbėjo apie sveiką mitybą ir paaiškino vaikams, kodėl svarbu valgyti raugintus kopūstus bei kaip jie prisideda prie sveikos mitybos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Elektroninis dienynas
  • DUK
  • Tėvams
Naujienų archyvas