Iniciatyva „Judanti klasė 2022“

1. „Indėnų stovykla“

Vaikai dalyvavo indėniškų vardų suteikimo ceremonijoje. Išmėgino savo jėgas ieties metimo, šaudymo iš lanko ir indėniškos spjaudyklės turnyre. Žaisdami šįuos  aktyvius žaidimus ugdytiniai  patyrė naujų potyrių, išmoko saugoti vienas kitą.

2. „Sporto mugė“

Dalyvaudami estafetėse vaikai kamuolį rideno, nešiojo, spardė į  taikinius, vartus, mėtė į lankus. Rungtyniaudami su  kamuoliais,   vaikai ne tik išsiugdė gebėjimus, spirti, mesti, bet ir susipažįsta su įvairių kamuolių ypatybėmis, bet ir ima domėtis sporto šakomis, kuriose žaidžiama kamuoliu.

3. Šiaurietiškas pasivaikščiojimas

Sportuodami su šiaurietiškomis lazdomis, vaikai suprato, kad panaudojant lazdas galima ne tik vaikščioti, bet ir atlikti tempimo pratimus, įvairias mankštas. Ši veikla buvo nauja ir netikėta, kurios metu vaikai turėjo susikaupti ir išmokti saugiai naudotis lazdomis.

4. „Pagaukime vėją“

Tai judrūs žaidimas vaikams bėgant ir skraidinant medinius lėktuvėlius. Žaidžiant šį žaidimą ne tik aktyviai vaikai sportuoja bėgiodami, bet ir lavina vaizduotę, komunikuoja tarpusavyje.

5. „Drakono pėdų eitynės“

Lauke, panaudojant medines pėdas vaikai turėjo įveikti kliūčių ruožą.  Veiklos metu, vaikai lavino savo fantaziją, turėjo galimybę išbandyti savo fizines jėgas kliūčių ruože.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras kartu su partneriu Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru šių metų gegužės 3-23 dienomis pakvietė šalies mokyklas bei darželius įsitraukti į
iniciatyvą „Judanti klasė 2022“ (toliau iniciatyva). Trijų savaičių iniciatyva buvo vainikuota šūkiu „Judam už Ukrainos vaikus. Būkim sveiki ir saugūs kartu“.

Mažeikių lopšelis-darželis „Žilvitis“ dalyvavo iniciatyvoje „Judanti klasė 2022″. Projektą koordinavo ikimokyklinio ugdymo mokytojai Lina Kozienė ir Andrius Paleičikas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Elektroninis dienynas
  • DUK
  • Tėvams
Naujienų archyvas