Ketvirta savaitė

„Boružiukai“ ir „Bitutės“ labiausiai laukė paskutiniojo nykštuko, nes žinojo, jog įvykdę ketvirtąjį nykštukų norą sulauks gražiausios žiemos šventės – Kalėdų.

Savaitę prieš Kalėdas nykštukas „Bitučių“ grupės vaikams pasiūlė pabūti ramiai, drauge pažiūrėti filmą, atsigerti arbatos. Smagiai pažiūrėję filmuką apie Kalėdas vaikučiai gurkšnojo mėtų arbatą, pasivaišino nykštuko atneštais sausainiais, kurių norėjosi dar.

Kadangi nykštukas per Kalėdas norėjo būti gražus „Boružiukų“ grupės ugdytinių paprašė „papuošti“ Kalėdines kojines, kuriomis nykštukas bus pasipuošęs per šventes. Mažieji „Boružiukai“, sužinoję nykštuko norą, iškart išskubėjo dabinti kojinių. Kruopščiai atlikę užduotėlę ugdytiniai skanavo nykštuko atneštus skanėstus.

Paskutinysis nykštukas buvo pats dosniausias. Kartu su užduotėlėmis nykštukas vaikams atnešė ir skanėstų taip atsidėkodamas mažiesiems už puikiai atliktus darbus, įvykdytas užduotis.

Žaidimo forma vaikai buvo supažindinti su Adventu, šventės laukimu. Ugdytiniai suprato, kad švenčių galima laukti ramiai atliekant gerus, naudingus ir prasmingus darbus.

Į „Boružiukų“ grupės projektą, kurį vykdo drauge su spec. pedagoge – logopede Dainora įsijungė ir grupės vaikučių tėveliai. Drauge su vaikais tėveliai namuose gamino ugdymo priemones lavinančias smulkiąją motoriką. Tėveliai noriai įsitraukė į šį projektą, stengėsi sugalvoti kuo įvairesnių veiklų lavinančių pirštukus.

Tikslas: Vaikų taisyklingos kalbos lavinimas įtraukiant šeimos narius.

Labai džiaugiamės, kad tėveliai įsitraukė į projektą ir ateityje tikimės, kad daugiau tėvelių prisijungs prie veiklų padėsiančių lavėti ugdytinių kalbai.

Ikimokyklinio ugdymo mokytojos Marija Arlauskienė, Laima Gromnickienė ir specialioji pedagogė logopedė Dainora Vaičienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • Elektroninis dienynas
  • DUK
  • Tėvams
Naujienų archyvas